נפצעתם בתאונת עבודה וכעת אתם חוששים לגבי השכר שלכם? ובכן, הגעתם בדיוק למדריך הנכון. במדריך זה נסביר צעד אחר צעד כיצד תוכלו לדאוג לזכויות שלכם, ולקבל את השכר המגיע לכם במלואו.
נפגעתם במסגרת תאונת עבודה? זה מה שעליכם לדעת
תאונות עבודה הן תאונות נפוצות אשר עלולות להתרחש הן מחוץ למסגרת העבודה והן בזמן העבודה עצמה. רבים אשר נפצעים בתאונת עבודה חוששים לגבי העתיד, וזאת בשל תהליך ההחלמה אשר משבית את העובד למשך תקופת זמן לא ידועה, לעיתים לתקופה קצרה ובמידה ומדובר בפגיעה חמורה ניתן בהחלט להעריך כי זמן ההחלמה יהיה ארוך יותר. זה הזמן להסביר כי חזרה לעבודה תדרוש אישור מרופא תעסוקתי, ולכן חשוב מאוד להבין כי ללא אישור זה לא ניתן יהיה לחזור לעבודה ולקבל את השכר אותו הרווחתם. עם זאת, חשוב לדעת כי הביטוח הלאומי הוא זה שאחראי לפצות אתכם מבחינה כספית על אובדן יום העבודה.
מהו הפיצוי הכספי אותו תקבלו בגין תאונת עבודה?
ע"פ החוק, עובד אשר נפצע במהלך תאונת עבודה זכאי לקבל תשלום למשך כ-13 שבועות עד 91 יום כולל ימי שישי ושבת. דמי הפגיעה מועברים ישירות לחשבון הבנק, ואותם ניתן לקבל רק לאחר הגשת מסמכים רפואיים אשר כוללים תעודת אי כשירות לעבודה אשר מציינת במדויק את היקף הפגיעות והערכת זמן לגבי זמן ההשבתה כמו גם מסמכים רפואיים אשר תומכים בהיקף הפגיעה. את המסמכים יש להעביר לביטוח הלאומי, וזאת בכדי לקבל את הכספים אשר מגיעים לכם כחוק. שיעור דמי הפגיעה מגיע לעד 75% מגובה השכר, ולכן אם נפצעתם בתאונת עבודה אכן תהיה השפעה על השכר שלכם. לצערנו, לא מעט עובדים מוצאים את עצמם מחוק לשוק העבודה לאחר פציעה, ולכן חשוב להבין כי הזמן שבו לא שהיתם במקום העבודה עלול להשפיע לא רק על מעמדכם אלא גם על השכר.
השפעה על השכר לאחר תאונת עבודה – כך תעברו את התקופה הזו בתקופה הטובה ביותר
כאמור, אם נפצעתם בתאונת עבודה ואתם חוששים לגבי השכר שלכם, חשוב מאוד לפנות לביטוח הלאומי ולקבל את הכספים אשר מגיעים לכם כחוק. נוסף לכך, במידה ומדובר בפציעה אשר מאפשרת לכם לעבוד באופן חלקי ניתן בהחלט להגיע להבנות אל מול המעסיק – הן באמצעות הגעה למספר שעות ספורות או למעבר לעבודה מהבית. זכרו, מדובר בפרוצדורה אשר דורשת מכם לא רק התמודדות עם השלכות הפציעה אלא גם יצירת קשר עם גורמים רפואיים כמו רופא תעסוקתי, והוא הגורם המוסמך היחיד אשר יכול לאפשר לכם לחזור לעבודה באופן מלא, ובהתאם לקבל את המשכורת אותה הרווחתם טרם התאונה. בכך תוכלו לממש את זכותכם ולחזור לשגרת העבודה באופן מלא