שכר מקדם אתרים
האם אתם יודעים כמה אתם צריכים להרוויח?
כבר יותר מעשר שנים, ובין יתר עיסוקי כבעלים של חברת קידום אתרים ויועץ SEO, אני מרצה על קידום אתרים ועוזר למקדמי אתרים רבים למצוא עבודה חדשה.
התלמידים והעמיתים שלי יעידו שאני עוזר ככל יכולתי לכל מי שרוצה להתקדם בתחום, כולל הכנת התלמידים שלי לראיונות עבודה, כך שהתמורה שמובטחת להם עם כניסתם לקורס שלי, מושגת. הם מצליחים למצוא עבודה עם סיום הלימודים.
אם אתם רוצים לדבר במספרים, אז יותר משבעים אחוזים מהתלמידים שלי מוצאים עבודה עוד לפני סיום הקורס. זה קורה בעזרת החברים הרבים שיש לי בתעשייה, ואני מצליח למצוא בפרק זמן קצר למדי, מקום עבודה חדש למקדם אתרים מתחיל.
ולמה לא? אני מזהה את התשוקה שהייתה לי כשאני התחלתי לעסוק בקידום אתרים, החתירה הזאת ללמוד כמה שיותר על התחום היא תענוג אמיתי שדוחף אותי לעזור לדורות חדשים של מקדמי אתרים.
אז ממה מורכבת משכורת מקדם אתרים מתחיל
כמרצה, ועד כמה שזה יישמע מפתיע, חשוב להבין שלא כל תלמיד שלומד אצלי הופך להיות מקדם אתרים ממש, בגלל מספר סיבות:
- חלק מהתלמידים מעדיפים לעסוק בנושא אחר בתחום הדיגיטל, כמו למשל פרסום באדוורדס, או פרסום במדיה החברתית או בתחום אחר שהוא "ליד" קידום אתרים.
- לא כל התלמידים נמשכים לחלוטין לתחום.
- חלקם נרדמים (כן) במהלך השיעורים ושוכחים מהסיבה שהובילה אותם לקרוס – הלמידה.
אבל בואו נחזור לנושא שלנו: ממה מורכב שכר של מקדם אתרים
שכר של מקדם אתרים כולל את המרכיבים הבאים:
היכולת שלו לעבוד באופן עצמאי בלי עזרה צמודה
כלומר, כשמקדם אתרים שזה עתה סיים את הקורס מתחיל מקום עבודה חדש בחברת קידום אתרים, יש חבר צוות שמלווה אותו בתקופה הראשונה.
זהו מנהל פרויקטים או מנהל מחלקה, או אדם שמועסק בתפקיד דומה. כשהתלמיד מרגיש שהוא כבר מסוגל להתמודד בעצמו עם פרויקט בלי עזרה צמודה, כלומר, כשהוא מתחיל להניב רווחים לחברה.
כמות הידע שכבר יש לו
כי אין באמת בעיה להכשיר תלמיד שוב מההתחלה, אבל כדאי שיהיה לו ידע התחלתי. למרות שהוא רכש ידע מקיף בקורס, עדיין, מעטים התלמידים שמצליחים להבין הכול או אפילו לזכור את כל המידע מהיום הראשון שלהם בעבודה.
השאיפה שלו להתפתח בתחום
כן. כמעט כל אדם חולם להיות הבוס של עצמו, אבל חשוב להבין שלא הרבה מקדמי אתרים שרק מתחילים לעסוק בתחום, מבינים אותו באמת ומנסים ללמוד כל מה שהם יכולים. כי יש שפע תחומים שצריך לכסות בתחום ה-SEO, ושפע נושאים שעוד צריך ללמוד, גם למי שזה עתה סיים את הקורס.
בנוסף, אם תלמיד מוכן להשקיע את כל מה שיש לו בתחום הלמידה ויבין שיש עוד המון נושאים שהוא לא יודע, התכונות האלו יאפשרו לו גם לעזור לאחרים וגם להפוך לראש צוות בתוך פרק זמן קצר ביותר, מה שישפיע באופן משמעותי ובקצב מהיר על השכר שלו.
אפשר לעבור כבר למספרים?
בהחלט. זה השכר שצפוי למקדם אתרים, מהרגע שהוא מתחיל מקום עבודה חדש, עד שהוא הופך למומחה, או כמעט מומחה בתחום.
בחודשים הראשונים: השכר שלו נע בין 6,500 ₪ ל-7,500 ₪.
כעבור שלושה עד ארבעה חודשים: זה הזמן שבו מקובל להעלות את השכר של מקדם אתרים, בכפוף ליכולות שהוא מפגין, ואם הוא מסוגל לקבל על עצמו ניהול עצמאי של פרויקט. בתקופה זו השכר שלו נע בין 8,500-9,000 ₪.
ובתום שנה מתחילת העבודה, מתחילים לדבר איתו במספרים מרשימים: עכשיו הוא יכול להרוויח 10,000 ₪ לחודש.
מרשים. אז כמה מרוויח מקדם אתרים ותיק בתחום?
בטוח שאתם מבינים שהתשובה לשאלה זו תלויה במקום העבודה שמעסיק מקדמי אתרים, ובנטייה של בעלי החברה להעלות את השכר בקביעות, אבל בגדול, אלו המספרים:
כמה השתנה התפקיד שלו? מקדם אתרים שמפגין בקיאות מקצועית מרשימה בתחום, ושצבר מאחוריו חודשים רבים של ניסיון, יכול להמשיך בתפקידו כמקדם אתרים בכיר, והשכר שלו יכול לנוע בין 10,000-12,000 ₪ לחודש. כלומר, זהו השכר ההתחלתי שלו.
עד כמה הוא מוכן להגדיל ראש? אם היכולות שלו מרשימות עד שהוא הופך לראש צוות, השכר שלו יכול לנוע בין 12,000-14,000 לחודש.
ואם הוא מנהל מחלקה השכר שלו מרשים באמת. הוא יכול להרוויח בין 14,000-17,000 ₪ לחודש.
אבל יש מקדמי אתרים שעובדים בתוך חברה שאינה עוסקת בקידום אתרים, ומקדמים רק את האתר של החברה
גם במקרה זה השכר של מקדם אתרים יפה, ויכול להגיע לסכומים הבאים:
- אם מקדם האתרים התקבל לחברה כדי לקדם את האתר בעבודה עצמאית בלי עובדים נוספים, הוא יכול להרוויח 15,000 ₪ לחודש.
- אם הוא מנהל מחלקת SEO, וגם אם המחלקה כוללת רק שני עובדים חוץ ממנו, השכר שלו יכול לעמוד על סכום של 18,000 ₪.
- אם מקדם האתרים התקבל לתפקיד של ניהול צוותים בחברה גדולה או לקדם מותק, או שהוא מנהל מספר מחלקות, המשכורת שלו יכולה לעמוד על סך של 20,000 ₪.
דוגמא מוכרת מהתעשייה: קידום אתרים של אופציות בינאריות או אתרי פורקס
אלו המשכורות שצפויות למקדם אתרים במקרים אלו:
- אם מקדם אתרים נכנס לחברה כדי לקדם אתר לבד, בלי עובדים נוספים, המשכורת שלו יכולה לעמוד על 20,000 ₪ בחודש.
- אם הוא התקבל לתפקיד של ניהול מחלקת SEO, גם אם כל המחלקה כוללת רק שני עובדים חוץ ממנו, השכר שלו יכול להיות 26,000 ₪ בחודש.
- אם הוא התקבל לתפקיד של ניהול צוותים או מותג בחברה גדולה, או שהוא מנהל כמה מחלקות, השכר שלו יכול להגיע ל-35,000 ₪ בחודש.
אז מה כל זה אומר?
התשובה לשאלה הזאת ברורה. בתחום ה-SEO אפשר היום להרוויח משכורות ממש יפות, לעומת תחומים אחרים, כולל דיגיטל, אי אפשר להגיע למשכורת של 8,000 ₪ גם בתום שנת עבודה. למה? כי קידום אתרים מניב רווחים יפים לחברות SEO, והעבודה מכניסה רווחים ללקוחות החברה באופן משמעותי בלי שיצטרכו להוציא כספים נוספים על שיווק או קמפיינים ממומנים.
כי מקדם אתרים יודע להניב רווחים גבוהים, ולכן, אם הוא ברמה מקצועית גבוהה, הוא יכול לשנות את תפיסת העולם של הלקוח, ומסיבה זו, גם לקוחות גדולים שעבדתי איתם על קמפיינים בפייסבוק ובגוגל, בסכומים של מאות אלפי שקלים, מרגישים את התנועה הגדולה ביותר שמגיעה מתנועה אורגנית.